Har du ett vitt hjärta?

Vad är det vita hjärtat?

Det vita hjärtat symboliserar något ädelt, kärleksfullt, stilrent.

Jag delar ut det vita hjärtat till koncept inom marknadsföring, händelser online eller varumärkes-strategier som jag tycker är riktigt bra.

Tre kriterier

För att en kampanj eller marknadsföringskoncept ska få ett vitt hjärta måste tre grund kriterier uppfyllas, hämtade direkt från symbolen.

Vitt: för den ädla sakens skull. Ett nobelt delsyfte ska ha varit en viktig strävan under kampanjen. Det kan vara allt från att en viss procent av vinsten skänks till välgörande ändamål till att kampanjen bygger på att skapa opinion för en svagare grupp i samhället. Inga politiska värderingar tas med – jag vill bara se ett icke vinstgivande mål som i sanning har en god tanke bakom sig.

Hjärta: för att sprida kärlek och glädje. Kampanjen ska ha spridit glädje! Gäller det exempelvis en reklamfilm så måste klippet locka mig att åtminstone dra på mungiporna, kanske för att det rent av var roligt – eller för att något indirekt budskap fick mig att tänka på något underhållande.

Den svarta kanten: det ska vara svarta siffror också. Konceptet ska ha varit väldigt ekonomiskt lönsam för uppdragsgivaren. Eller uppskattas att bli oerhört lönsam. Behöver man inte vara vinstgivande så är det ingen konst att skapa rubriker!

Uppfylls dessa tre villkor så är grunden lagd.